Fokozott ellenőrzés a közutakon november 8. és 10. között

2017. november 03. péntek, 10:41
A személyautók és az autóbuszok téli időjárási körülményekre való megfelelő felkészítettségét ellenőrzik a közlekedési hatóságok szakemberei a jövő héten. A Téli Átállás Akcióra 2017. november 8. és 10. között kerül sor, és az ország minden pontján lehet számítani az ellenőrökre.
A közlekedési hatóságként eljáró Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a kormányhivatalok járási (fővárosi, kerületi) hivatalainak munkatársai országos akció keretében ellenőrzik az autókat és autóbuszokat.
A személygépkocsik esetében a megállított járművek gumiabroncsai időszaknak való megfelelőségét, műszaki állapotát, méret- és típusazonosságát, a fagyálló folyadék meglétét, szintjét és fagyáspontját, az ablaktörlő lapátokat, az ablakmosó-, világító- és jelzőberendezéseket vizsgálják a szakemberek.
A közforgalmú, állami vagy önkormányzati tulajdonú buszok áttekintése – a fentieken túl – az ülések és biztonsági övek rögzítésére és működőképességére, a baleseti mentést szolgáló eszközökre (pl. tűzoltó készülékekre, ablaktörő kalapácsokra, ajtók vésznyitó szerkezeteire) is kiterjed.
 
Az ellenőrzött járművek vezetőit tájékoztatják a téli járműüzemeltetés általános feltételeiről, a kifogásolható, de még nem szabályszegő mértékben leromlott állapotú járműegységek további használatának kockázatairól. A novemberben is nyári gumiabroncsokat használók figyelmét felhívják a csere időszerűségére.


MKFE-kommunikáció