Közös levélben kérik a fuvarozók, a szállítmányozók és logisztikusok a TSM-rendszer élesítésének további halasztását

2018. május 23. szerda, 16:18

Somogyi Gábor főtitkár meghívását elfogadva a TSM-rendszerrel kapcsolatban felmerült problémákról és az azonnali lépésekről egyeztettek ma az Egyesület budapesti székházában a Magyar Logisztikai Szolgáltatók Szövetsége (MLSZKSZ), a Magyar Szállítmányozók Szövetsége (MSZSZ), a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT), a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége (FUVOSZ) valamint az MKFE vezetői. A találkozón a felek egyhangúlag támogatták, és kézjegyükkel látták el azt a Palkovics László Innovációs és Technológiai miniszternek címzett levelet, amelyben a szakmai szervezetek újra felhívják a jogalkotók és hatóság figyelmét a TSM-rendszer hiányosságaira, és egyben a mérőpontok beélesítésének további halasztását kérik.
A találkozón Szabó György MKFE elnök hangsúlyozta, hogy a szakmai, érdekvédelmi szervezetek közös fellépésére, egységes állásfoglalására van szükség ahhoz, hogy a kormányzati oldal komolyan vegye a TSM-rendszerrel szemben megfogalmazott aggályokat. Ennek az egyik hatékony eszköze a Palkovics Lászlónak összeállított levél, amely rávilágít a TSM-rendszer legsúlyosabb hibáira.

Dittel Gábor ügyvezető főtitkár (NiT) és Peredi Péter főtitkár (FUVOSZ) szintén kiemelt fontosságúnak nevezte a szakmai együttműködést, jelezve, hogy a két fuvarozói érdekvédelmi szervezet már külön-külön is tett lépéseket a TSM-rendszer egyes problémáinak megoldása érdekében, ugyanakkor a tárgyalások sikeréhez nagyban hozzájárulhat a széles körű összefogás.

Bíró Koppány Ajtony főtitkár (MLSZKSZ) és Kiss Gábor közúti munkabizottság vezető (MSZSZ) a logisztikai és szállítmányozói oldalt képviselve kifejtették, hogy a TSM-rendszer problémái az ellátási lánc minden résztvevőjét hátrányosan érintik, ezért tartják fontosnak, hogy a mérőpontokat csak akkor élesítsék, ha azok hiba nélkül, megbízhatóan működnek.

Somogyi Gábor a megbeszélésen jelezte a feleknek, hogy az egy nappal korábban közlekedéspolitikáért felelős államtitkárrá kinevezett Mosóczi Lászlóval már megtörtént az egyeztetés, amelynek eredményeként az államtitkárral várhatóan május 30-án ülhetnek le az MKFE és a levelet aláíró szervezetek vezetői a TSM-rendszerről egyeztetni.

A Palkovics Lászlónak megküldött levelet INNEN töltheti le.

 

MKFE kommunikáció