Orbán Viktor miniszterelnök támogató beavatkozását kéri az MKFE

2019. május 06. hétfő, 13:11

Levélben fordult a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete és a FUVOSZ Orbán Viktor miniszterelnökhöz, a közúti árufuvarozási és személyszállítási vállalkozások versenyképességének megőrzése, és az ágazat piaci helyzetének javítása érdekében.

 

A miniszterelnök azonnali, támogató beavatkozását kérte az MKFE az Orbán Viktornak megküldött, a FUVOSZ elnöke által is aláírt közös levélben, miután az Egyesület Elnökségének április 26-i, kihelyezett, kibővített ülésén a testület arra az álláspontra jutott, hogy a Versenyképesség 2.0 csomaggal kapcsolatban megkezdett, fél éve zajló egyeztetések nem vezettek érdemi eredményhez.

Az ágazatunknak 3 évvel ezelőtt biztosított előnyök mindegyikét felmorzsolták az elmúlt időszak hazai és nemzetközi történései” – szögezi le a levélben a 1560-as kormányhatározatra utalva Ignácz József Péter elnökhelyettes, hozzátéve, hogy e kormányhatározat piacvédelmi szempontból legfontosabb pontjai is csak hiányosan valósultak meg.

A közös levélben az érdekképviseletek kiemelik a legsürgetőbb, azonnali megoldást kívánó feladatokat: a Mobilitási Csomag élesedése miatt halaszthatatlan adójogszabály módosításokat, és a hazai közúti személy- és áruszállítási piac védelmének azonnali fokozását.

Egyesületünk a levélben említett legkritikusabb pontok megvalósulásának időpontjáról legkésőbb május 20-ig várja Miniszterelnök úr tájékoztatását, hogy arról a 2019. május 25-i Országos Küldöttgyűlésen a küldöttek is egyeztetni tudjanak.

Az Orbán Viktor miniszterelnöknek megküldött levelet  IDE KATTINTVA olvashatja el teljes terjedelmében.

 

MKFE kommunikáció