Ma Cintia, Norbert napja van.

Buszosoknak — a besorolás helyes rendje a Népligetnél

Több autóbuszos vállalkozóban és gépkocsivezetőben felmerült a besorolás helyes megválasztásának dilemmája a Népligetnél, az Üllői út városközpont felé tartó oldalán, ahol a középső sávban tábla tiltja az autóbuszok közlekedését.


A kérdés tisztázásához hozzátartozik, hogy a tiltó tábla azért került a középső forgalmi sáv fölé, mert onnan ágazik ki a balra kanyarodó sáv, melyet a közút kezelője kizárólag a menetrend szerinti forgalomban közlekedő és a Népliget Autóbusz-pályaudvarra beállni szándékozó Volán-járművek közlekedésének megkönnyítésére helyezett ki.


Mint a lenti fényképeink is mutatják: a különjárati buszok (a Hungária körútra való kanyarodási szándékuk esetén) a jobb szélső sávban haladhatnak, a városközpont eléréséhez a belső sávot kell választaniuk, hiszen ez utóbbi — az Üllői úton tovább, a belső városrész felé — a felüljáróra visz.


Az MKFE Személyszállítási Tanácsa a félreértések megelőzése és a különjárati személyszállítók tájékozódásának megkönnyítése érdekében készítette a lenti képeket.


Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.