Ma Jenő napja van.

Országos ellenőrzést tartanak ma a vasúti átjárókban

Országos ellenőrzést tart a MÁV és a rendőrség a vasúti átjárókban 2019. június 6-án, a nemzetközi útátjárós biztonsági napon - közölte a MÁV csütörtökön az MTI-vel.A közlemény szerint a rendőrök országosan több mint hatvan helyszínen ellenőrzik a közúti közlekedőket.


Vizsgálják továbbá a közúti-vasúti kereszteződések állapotát, a vágányok melletti területeket, az útburkolat minőségét, a felfestéseket, a fénysorompójelzők, optikák épségét, láthatóságát.

A szervezők ismertették: 2018-ban a MÁV és a MÁV-pályahálózatának vasúti-közúti kereszteződéseiben nyolcvankilenc ütközés és gázolás történt. Ez hattal több, mint 2017-ben, de a tavalyi utolsó negyedévben 22-ről 17-re, idén január-májusban 25-ről 20-ra csökkent a balesetek száma az előző évek azonos időszakaihoz képest. 2019-ben május végéig húsz baleset - öttel kevesebb, mint 2018 azonos időszakában - történt az átjárókban. A balesetekben heten haltak meg és négyen súlyosan megsérültek.

A MÁV felhívta a figyelmet arra, hogy a balesetek az autóvezetők figyelmetlensége és a KRESZ megszegése miatt következnek be. Az utazási szezon, valamint az iskolai nyári szünet közeledtével különösen fontos, hogy a járművezetők, a kerékpárosok és a gyalogosok - az előírásokat betartva - körültekintően közlekedjenek.

(forrás: MTI)

MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.