Ma Dénes napja van.

A szakminisztérium közleménye a mobilitási csomagról

Magyarország kezdettől fogva ellenzi a fuvarozókat érintő uniós szabályozási terveket, mert azok minden józan megfontolással ellentétesek. A szigorú és részben teljesíthetetlen követelmények a járművezetőkre vonatkozó szociális szabályokat figyelmen kívül hagyó harmadik országbeli fuvarozókat hozzák előnyös helyzetbe — áll az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) 2020. április 8-án kiadott közleményében.


A szaktárca annak kapcsán foglalt állást, hogy az Európai Unió Tanácsa április 7-én elfogadta az uniós közúti szállítási ágazat reformját célzó új szabályokat. (A Tanács jóváhagyása után a jogszabálytervezet az Európai Parlament elé kerül; csak azután hirdethetik ki a Hivatalos Lapban.)

Mint az ITM közleménye leszögezi: a tervezett intézkedések a kis- és középvállalkozásokat aránytalanul nagymértékben érinthetik.

Magyarország korábbi álláspontját fenntartva kész megfontolni, hogy az első Mobilitási Csomag káros rendelkezéseinek hatályon kívül helyezése érdekében az Európai Bírósághoz forduljon — áll a közleményben.


részletek (kormany.hu) »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.