Ma Márk napja van.

A társadalmi felelősségvállalás és a szolidaritás fontosságára hívják fel a figyelmet az érdekképviseletek

„Az új koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklésének több, a kormányzat konkrét gazdaságélénkítő intézkedésein túlmutató eszköze is lehet. Ilyen üdvözlendő kezdeményezés Dr. Nagy István agrárminiszter úr nyílt levele, amelyben – a magyar agrárium és az élelmiszergazdaság védelme érdekében – a közös társadalmi felelősségvállalás fontosságára hívja fel a figyelmet” – áll az MKFE és a NiT Hungary közös levelében, amelyet Schanda Tamás miniszterhelyettesnek (ITM) küldtek meg. Az érdekképviseletek arra kérik az ITM-et, hogy hivatalosan is kérje fel az árukibocsátó cégeket arra, hogy preferálják megbízásaik során a magyar székhelyű fuvarozó vállalkozásokat.

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) és az Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) továbbra is stratégiai célnak tartja a gazdaság működésének gerincét jelentő logisztikai lánc, ezen belül a közúti személyszállítás és árufuvarozás stabilitásának megőrzését, ezért arra kérjük az Innovációs és Technológiai Minisztériumot, hogy forduljon nyílt levéllel, felhívással a hazai árukibocsátó cégekhez, termelő üzemekhez és az azokat összefogó szakmai, érdekképviseleti szervezetekhez, kamarákhoz, arra kérve őket, hogy fordítsanak több figyelmet és fektessenek több energiát abba, hogy megbízásaikkal elsősorban a magyarországi székhelyű fuvarozó vállalkozásokat keressék, biztosítva ezzel e vállalkozások működését.

A Schanda Tamás miniszterhelyettesnek megküldött levelet IDE>> kattintva olvashatja el.

MKFE Kommunikáció

 

 

 

 

 

 

szerződéskötés preferálására kell kérnie az ITM-nek és a magyar Kormánynak a megbízókat, ha ez rövid távon szembe megy az árukibocsátók üzleti érdekeivel. Békeidőben ugyanis ezeknek a nagy árukibocsátó cégeknek egy része komoly állami invesztícióban részesült, így állaspontunk szerint most joggal várható el tőlük a társadalmi felelősségvállalás, amelynek eredményeként munkahelyek tízezreit őrizhetjük meg az előttünk álló hónapok során.

 

Kérjük Miniszter Urat, hogy a magyar logisztikai ágazat, ezen belül a közúti szállítási alágazat biztonságának fenntartása és az ehhez közvetlenül és közvetve kapcsolódó százezres számú munkahely megőrzése érdekében hívja fel a hazai árukibocsátók figyelmét a fent jelzett összefogás, szolidaritás, társadalmi felelősségvállalás fontosságára, hiszen közös érdekünk az alágazat talpon maradása.

 

 

Budapest, 2020. április 15.

 

 

Támogató segítségüket megköszönve, tisztelettel:

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.