Ma Dénes napja van.

Tanúsítványhibás tachográfkártya pótlás – egyszerű, online ügyintézés!

Mint arról korábban beszámoltunk, a 2016-ban gyártott egyes tachográf-kártyákra nem megfelelő tanúsítvány kerülhetett. Az érintett kártyák tanúsítványának érvényessége ezért rövidebb, mint a kártyára nyomtatott érvényességi idő, ezért a tanúsítvány lejáratát követően egyes tachográfok érvénytelen kártyát jeleznek. A hibás kártyák cseréjét (az eredeti kártya érvényességi idejével azonos lejárattal) díjmentesen igényelheti az alábbi linkre kattintva gyors, online ügyintézéssel.


Ha a kártyáján feltüntetett érvényességi idő vége 2021. márciusa és 2021. novembere közé esik, és a tachográf készülékbe helyezve a kártyát érvénytelennek minősíti a berendezés, akkor a fent jelzett tanúsítványprobléma érinti Önt. Kérjük, hogy ebben az esetben az alábbi linkre kattintva végezze el a díjmentes kártyacseréhez szükséges adatok regisztrációját, megadva a postázási címet is, ahova az új kártyát kéri. A kártyapótlás során a kártya az eredeti, meghibásodott kártyával azonos érvényességi idővel kerül legyártásra! A sikeres regisztráció lezárásakor a felületről letöltheti a kártyacsere igénylésről a hatósági visszaigazoló dokumentumot is (több nyelv közül választhat!).

 A kártyacsere igényhez kattintson az alábbi linkre 

 

Amennyiben Ön a pótlás helyett a kártya megújítása mellett dönt, azt a közúti gépjármű-közlekedési hatóságként eljáró kormányhivatal ügyfélszolgálatán tudja kérelmezni, a normál ügyrendben és díjazás szerint.

 

MKFE Kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.