Ma Brigitta napja van.

Interaktív térkép segíti a teherautók budapesti behajtását

Emlékeztetjük a fővárosban nehéz-tehergépjárművel közlekedőket, hogy a régi PDF-szelvény helyett immár internet alapú interaktív térkép segíti az útvonal kiválasztását, az össztömeg-korlátozási övezetek és célforgalmas utak megtekintését, valamint rakodóhelyek és konkrét címek keresését.


Budapest városvezetése 2007. március 1-jétől szigorította útjain a teherforgalom mozgását. Az utóbbi 16 évben a fővárosi rendelet szerinti út- és utcajegyzéket térképre vetítve csak egy PDF-lapon lehetett megtekinteni. A Budapest Közút Zrt. legújabb informatikai újításának lényege, hogy a teherforgalmi behajtási övezetek színes vetülete immár internetes alaptérképen is látható akár utcanézetben, akár műholdfelvételen, akár topográfiai térképen. Az árufuvarozók dolgát pontos cím szerinti kereső és rakodóhely-mutató segíti.

A nagy színfoltok az össztömegkorlátozási zónákat jelölik, a jelmagyarázatban azzal az értékkel, mely az adott területre vonatkozó legnagyobb megengedett össztömeg-határ. A kékkel jelzett utak szabad tranzitutak, a világoszöldek szabad célforgalmas utak; a világoszölddel satírozott részek célforgalomban megközelíthető területek, utcasorok. A nyitott és célforgalmas utakat-utcákat engedély nélkül és díjtalanul használhatják a tehergépjárművek. A fejlesztők nemcsak a zónákat, hanem a korlátozott forgalmú közutakat is feltüntették.


Szintén a budapesti teherforgalmi behajtással kapcsolatos a május elején közzétett híradásunk is, mely arról szól, hogy a TOBI-ügyfélszolgálat a pesti belvárosból Kelenföldre költözött. Részletek az új irodáról a legalsó linken.


tovább az interaktív térképre »

korlátozott utak és utcák övezetenkénti jegyzéke »

mindent a budapesti teherforgalmi behajtásról és ügyintézésről »

Pestről Budára költözött a TOBI-ügyfélszolgálat »


Forrás: Budapest Közút Zrt.

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.