Ma Hajnalka napja van.

A Magyar Autóklub is kifogásolja a kgfb-díjképzés hazai rendszerét

Alaptörvénybe ütközik, ezért az Alkotmánybírósághoz fordul a Magyar Autóklub a gépjármű-felelősségbiztosítási törvény bonus-malus rendeletével szemben – nyilatkozta tegnap az Inforádiónak Kovács Kázmér, a Magyar Autóklub Jogi és Érdekvédelmi Bizottságának elnöke.


A Magyar Autóklub Jogi és Érdekvédelmi Bizottsága november 19-én tárgyalta a bonus-malus rendelet egyes rendelkezéseit, kiemelt figyelemmel azokra a képtelen körülményekre és következményekre, amelyek eredményeként sok éves balesetmentes vezetés után egy kisebb károkozás után akár a négyszeresére növekedhet a biztosítási díj. A Magyar Autóklub véleménye szerint – amely maradéktalanul tükrözi az MKFE álláspontját – a magyar biztosítók díjképzési rendszere átláthatatlan, a meghirdetett díjak 40-50 oldalas apróbetűs feltételekben szerepelnek, továbbá egyes biztosítóknál egy hónapon belül akár háromszor is változnak. Az Autóklub szerint ez a gyakorlat sérti a jogállamiságot.

Tegnapi közleményében az MKFE is kifogást emelt a biztosítótársaságok kgfb-díjszabási rendszere és a kirívóan magas díjtételek miatt, a Gazdaság Versenyhivatal és a Pénzügyminisztérium beavatkozását sürgetve.

(Forrás: Infostart.hu)

MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.