Ma Koppány napja van.

Elkészült a Budapest-Pozsony-Prága autópálya

2019. december 18-án megnyitották a forgalom előtt az M15-ös autóút országhatárhoz közeli, 2x2 sávosra bővített, mintegy 14,5 kilométeres szakaszát. Ezzel teljes lett a Budapest-Pozsony-Prága folyosó, vagyis a cseh, szlovák és magyar fővárost immár teljes hosszában autópálya köti össze.


A három országon át húzódó 525 kilométeres közlekedési folyosó egyetlen hiányzó eleme eddig a magyar országhatár és Rajka közötti szakasz volt, melynek elkészültével teljessé vált az autópályás összeköttetés. Az M15-ös út négysávos autópályaként kapcsolódik a szlovák D2-es autópályához.


A beruházás az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, uniós és hazai forrás felhasználásával nettó 19,5 milliárd forintból valósult meg.


Az új úton a személygépkocsik 130 km/h sebességgel haladhatnak. Márciusra elkészül a rajkai határátkelőhelyen lebontott épületek területének rekultivációja is. Az úttesten kívül eső területen tavaszig még várhatók apróbb munkálatok, melyek legfeljebb csak jelentéktelen forgalomkorlátozásokkal járhatnak.

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.