Ma Dénes napja van.

Már 40 jelöletlen autó a rendőrség ellenőri járműflottájában

Az ORFK 2020. február 6-án nyolc új jelöletlen autót állított hadrendbe; így — a Pofátlan(tan)ítási Akció névre keresztelt közlekedésbiztonsági projekt keretében — immáron 40 nagyteljesítményű inkognitó-rendőrkocsi vadászik a magyar utakon és utcákon a KRESZ szabályait súlyosan megsértő közlekedőkre.


A rendőrség alig két hónapja, 2019 decemberében döntött úgy, hogy két, speciálisan felszerelt, jelöletlen járművel megkezdi a közlekedési szabálysértők kiemelését. Az akció kivételesen jó eredményeket hozott igen magas felderítési aránnyal. Az ORFK időről időre közzé is tette a jogsértők eseteiről fedélzeti kamerákkal készített felvételeket.


A követésre és azonnali tettenérésre időközben további 30 autót szereltek fel kamerákkal, monitorokkal és rejtett megkülönböztető jelzéssel, melyek hasonlóan jó eredményekkel teljesítették a szabálytalankodók kiszűrését.


Az országos úthálózatra kiterjesztett Pofátlan(tan)ítási Akció flottájának bővítésére vásárolt nyolc új Skoda Octavia 190 lóerős turbómotorral, hétfokozatú DSG automataváltóval van felszerelve.


az ORFK közleménye »

tettenérés közben (ORFK-videó) »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.