Ma Dénes napja van.

Mobilitási csomag — kérdőív a járművek kötelező hazatéréséről

Tisztelt Tagjaink!

Az uniós mobilitási csomag egyik, csak 2022 februárjától alkalmazandó előírása a járművek nyolchetenkénti kötelező hazatérése. Az Európai Bizottság megbízásából hatástanulmány készül, melynek részeként egy — magyar nyelvű — kérdőív kitöltésével Önök is hozzájárulhatnak a csomag ezen intézkedésének megerősítéséhez vagy esetleges visszavonásához.


A tanulmány célja azonosítani és értékelni a — különösen klímapolitikai okokból — vitatott intézkedésnek az éghajlatra és a környezetre, a forgalmi torlódásokra, valamint a gazdaságra és belső piacra gyakorolt hatásait; a járművezetők már hatályos hazatérési rendelkezésével való összefüggésében a szociális következményeket is szem előtt tartva. A tanulmány elkészülte az év végére, jövő év elejére várható, és következtetései függvényében akár módosító jogalkotási javaslatot is eredményezhet.


tovább a kérdőívre »


A fenti linken elérhető, kifejezetten az árufuvarozást vizsgáló kérdőív célja, hogy az EU összes tagállamából adatokat gyűjtsön a közúti fuvarozók jelenlegi gyakorlatairól és a közúti árufuvarozási piac helyzetéről, valamint, hogy megvizsgálja a piacnak a lehetséges reakcióját az új kötelezettségre. (A jobb oldali legördülő-menüben válassza ki a magyar nyelvet!)


A válaszok elküldésének határideje 2020. szeptember 25.


*    *    *

A kérdőívet gondozó Ricardo tanácsadócég a gépi fordításból (a nyelv jobb oldalon választható) eredő hibákért előre elnézést kér, továbbá megjegyzi:

A kérdőív csak egyszer tölthető ki (számítógépenként egy válaszadás). A változásokat időközben elmentheti és befejezheti a kitöltést egy későbbi időpontban - amennyiben a kérdőívhez kapcsolódó linket ugyanazon a számítógépen és ugyanabban a böngészőben nyitja meg, akkor ugyanarra a lapra kerül átirányításra, ahol a kérdőívet abbahagyta, a korábbi válaszait elmentve. Amennyiben a kérdőív megválaszolásához szükséges lenne, a kérdőív pdf formátumban is kinyomtatható.

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.