Ma Brigitta napja van.

Európa-szerte egyhetes kiemelt sebességellenőrzést tartanak

 Európa útjain — egyben a magyar közúthálózaton is — intenzív sebességellenőrzésre kell számítani 2023. április 17-23. között. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) egyhetes kiemelt műveletéhez az Országos Rendőr-főkapitányság szakembergárdája is csatlakozik.


Európa országainak rendőrei más társhatóságokkal együtt kiemelten vizsgálják a járművek sebességét, de emellett természetesen bármilyen más tárgykörben folytathatnak vizsgálatot akár a menetokmányokat, akár a járművek műszaki állapotát illetően. Az ellenőrzés csúcsidőszaka a 2023. április 21-én 06:00 órától április 22-én 06:00 óráig meghirdetett úgynevezett 24 órás „Speedmarathon” lesz.


A pillanatnyi sebesség azért kerül időről időre a hatósági ellenőrzések fókuszába, mert a statisztikai adatok szerint hosszú évek óta az abszolút ill. relatív gyorshajtás a közúti közlekedési balesetek első számú előidézője. A sebesség kétszeresére emelésével négyszeresére növekszik a baleseti roncsolás, háromszoros sebességnövelés pedig kilencszeres roncsolódással jár. 


a Roadpol közleménye »

az ORFK jelenti »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.