Ma Brigitta napja van.

Nagy Márton: a magyar árukat magyar fuvarozóknak kell elszállítaniuk!

Együttműködési megállapodást írt alá a Gazdaságfejlesztési Minisztériummal a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete és a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary). Az eseményen Nagy Márton miniszter leszögezte: a tárca folyamatosan egyeztet a fuvarozói érdekképviseletekkel, hogy megfelelő intézkedések szülessenek az ágazat megerősítése érdekében. Az egyeztetések a jövőben is folyamatosak maradnak – tette hozzá Nagy Márton – annak érdekében, hogy a magyar árukat magyar fuvarozók szállítsák.


A fuvarozó vállalkozások versenyképességének további javítása érdekében a mai napon együttműködési megállapodást kötött a Gazdaságfejlesztési Minisztérium a fuvarozói ágazat két jelentős képviselőjével, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületével, valamint a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületével A nyilatkozatot Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Barna Zsolt a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének elnöke és Füle László a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületének elnöke írta alá.


Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter

A miniszter az eseményen hangsúlyozta: a megállapodás célja, hogy tovább erősítse a hazai logisztikai és közúti fuvarozói ágazatot, különös tekintettel annak nemzetgazdaságban betöltött szerepére. A tárcavezető kiemelte, a kormány célja, hogy a logisztikai ágazat bruttó hazai hozzáadott értékét a jelenlegi 5 százalékról 2030-ra 10 százalékra emelje. „Ez a mindennapokra lefordítva azt jelenti, hogy több árut kell majd elszállítania a logisztikai ágazatnak. További cél, hogy a magyar árut magyar vállalkozások szállítsák” – tette hozzá a miniszter.



Barna Zsolt az MKFE elnöke

Barna Zsolt az MKFE elnöke szerint az együttműködési megállapodás újabb lépés a szektor és a magyar vállalkozások versenyképességének javítása érdekében.

A mai nappal egy hosszú út fordulópontjára ért a szakma, de a közös munka korántsem ért véget – szögezte le Barna Zsolt. – Bízom benne, hogy a most aláírt megállapodásunk vállalásai teljesülhetnek, hiszen ez nem csak a fuvarozóknak, hanem a nemzetgazdaság egészének is fontos. Egyben reményünket fejezzük ki, hogy lehetőségünk nyílik a további, az e megállapodásban nem részletezett, de a szakmai szervezetek által megküldött szakmai javaslatokról» is hasonlóan eredményes egyeztetésekkel folytatni a munkát, hogy még közelebb kerülhessünk a közös céljaink eléréséhez.

 Füle László a NiT Hungary elnöke

Füle László, a NiT Hungary elnöke elmondta, nagy lehetőség számukra ez a megállapodás, amellyel ebben a nehéz, gyorsan változó piaci környezetben támogatást kapnak. „Azon kell dolgoznunk a továbbiakban, hogy a megállapodásban rejlő lehetőségekről minél szélesebb fuvarozói körnek adjunk tájékoztatást.

Az együttműködési megállapodásról kiadott GFM közleményt teljes terjedelmében IDE» kattintva tudja elolvasni.


 MKFE Kommunikáció/ Fotók: GFM

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.