Ma Hajnalka napja van.

Csorna és Mosonmagyaróvár között teljesen kitiltják a kamionokat

A 86-os főút Mosonmagyaróvár és Csorna közötti szakaszán — lakossági kérésre — 2020. március 1-jétől 0-24 órás, teljes tilalmat vezetnek be a 20 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművekre, melyeknek majd az M1-es autópálya és az M85-ös által alkotott kerülőúton kell megtenniük a két város közti távolságot — tájékoztatta egyesületünket az Innovációs és Technológiai Minisztérium.


A rendkívül nagy átmenőforgalmat bonyolító 86-os főút mentén fekvő települések (Jánossomorja, Bősárkány és Mosonudvar) polgármesterei ugyanis levélben keresték meg az Agrárminisztériumot azzal a kéréssel, hogy találjanak megoldást a lakosságot terhelő tranzit-teherforgalom korlátozására.

A 20 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművekre az említett szakaszon már jóideje éjszakai közlekedési tilalom van érvényben este 22:00 óra és hajnali 06:00 óra között; ez a korlátozás válik egész napossá 2020. március 1-jétől, ami annyit tesz: a tavaszra kijelölt időponttól kezdve voltaképpen egyáltalán nem közlekedhetnek nyergesvontatóból és félpótkocsiból, valamint tehergépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvények a 86-os főút Mosonmagyaróvár és Csorna közötti szakaszán, hiszen nagy általánosságban ezek azok az áruszállításra használt járműkombinációk, melyek össztömege a 20 tonnás határ fölé esik.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkársága az erről kiadott közleményben az M1-M85-ös kerülőt jelöli meg alternatív útvonalként, melyet tavasztól a közútkezelő is táblákkal fog jelezni.

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.