Ma Adalbert napja van.

Megérkeztek és átvehetők az új orosz és belorusz engedélyek!

Megérkeztek Magyarországra a 2023-as új orosz és belorusz engedélyek, melyek 2023. február 21-jétől (kedd) átvehetők a közlekedési hatóság Váci úti épületében — tájékoztatta egyesületünket a szaktárca illetékese hétfőn este. A tavalyi, 2022-es engedélyek érvényessége 2023. március 15-én lejár!


Mint korábban beszámoltunk róla, adminisztratív késedelmesség miatt a 2022-es orosz és belorusz engedélyek érvényességét egy hónappal meghosszabbították. Az érintett vállalkozásoknak kedvező hír, hogy a 2023-as új engedélyek mindkét ország vonatkozásában átvehetők az Építési és Közlekedési Minisztérium Közlekedési Hatóságánál (Budapest XIII. kerület, Váci út 188, ügyfélszolgálat).


Frissítés (2023. február 22.):

Az MKFE levélben jelezte Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkárnak, hogy a kései engedélycsere miatt tucatszám lehetnek úton lévő járművek, amelyek még azelőtt indultak fuvarfeladatra, hogy a 2023-as engedélyeket fel tudták volna venni az ügyfélszolgálaton. Az államtitkárság közbenjárását kérve az Egyesület javaslatot tett arra, hogy a február 21. előtt megkezdett fuvarfeladatoknál az orosz és belorusz engedélyek érvényességét a külföldi társminisztérium 2023. március 15-ig hosszabbítsa meg.

Az engedélykontinenseket illetően a belorusz fél a teljes, míg az orosz fél csak a negyedét küldte meg az éves mennyiségnek. Annak érdekében, hogy az orosz engedélyek is teljes mennyiségben álljanak a magyar fuvarozók rendelkezésére, ezért a szakminisztérium államtitkáránál szorgalmazzuk, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium bevonásával megkezdjék meg a diplomáciai egyeztetést.

Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár küldött levelet itt olvashatja »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.