Ma Adalbert napja van.

Torlódás Kelebia-Tompa határátkelőnél

2023. november 30-i értesüléseink szerint jelentős torlódás alakult ki a szerb-magyar határon fekvő kelebiai határátkelő szerbiai oldalán. Csütörtök délutánra a várakozási idő meghaladta a 16 órát.


A határátkelőhely napi 340 – 400 tehergépjármű átléptetésére van profilírozva, azonban helyi jelentések szerint az utóbbi napokban ennél lényegesen több jármű jelentkezett kilépésre Szerbiában. Helyi informátorok szerint az unió területére sok olyan tehergépjárművel kívánnak belépni, melyek nem ebben a viszonylatban szoktak közlekedni. Elképzelhető, hogy a megnövekedett teherforgalmat a lengyel és szlovák határlezárásokról szóló bejelentésekből adódó átterelődés okozta. A több kilométeres kamionsor vége Szabadkáig ér, ahol az egymás után következő körforgalmakban nehéz-tehergépjárművek rekedtek meg.


Szerbiai és hazai jelentések ugyanakkor eltérnek a fennakadás okának magyarázatát illetően. Szerb értesülések szerint ugyanis lehetséges, hogy egyes kamionosok szándékosan álltak meg a körforgalomban, hogy így tiltakozzanak a határátléptetés lassúsága ellen. A helyzet hivatalosan nem tisztázott. Értesüléseink szerint a helyszínre rendőri irányítást kértek.

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.