Ma Gizella napja van.

Térkép az olasz demonstráció területi kiterjedéséről

Az olaszországi kamionosok december 9—13. közötti napokra meghirdetett demonstrációjáról internetes térképet küldött egyesületünknek a Nemzetgazdasági Minisztérium.


Mint korábban írtunk róla: a közúti fuvarozók két olasz szervezete, az Unatras és az Anita 2013. december 9-én (hétfőn) 00.00 órától december 13-án (pénteken) 24:00 óráig tartó országos demonstrációt jelentett be. A háttérben szakmai elégedetlenség húzódott meg az üzemanyagadó részbeni visszatérítésének csökkentése, a külföldi beszállítók általi illegális kabotázs megakadályozására irányuló intézkedés elmaradása, illetve a bizonytalanság miatt afelől, hogy a kormány teljesíti-e a szakma számára megígért támogatást.


Bár a két szervezet november 29-én, pénteken lefújta az országos megmozdulást, ennek ellenére helyi tiltakozások bontakoztak ki országszerte. Mint a demonstráció első napján (hétfőn) láthatóvá vált: az akció nem vezetett jelentős forgalmi káoszhoz, de volt olyan olasz város és útszakasz, ahol a kamionosok demonstrációi miatt leállt a közlekedés és az áruellátás.


pillanatnyi forgalmi térkép (autostrade.it) »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.