Ma Fatime napja van.

Svédországban több magyar sofőrt őrizetbe vettek

Tagtársainktól kapott tájékoztatás szerint az utóbbi időben többször előfordult Svédországban, hogy magyar fuvarozót/járművezetőt vettek őrizetbe, mert közúti ellenőrzést során kiderült, lopott árut szállított. A rakomány minden esetben svéd eladótól származó, magyar megrendelőhöz szállított nagy értékű szállítmány volt, például kerékpárok, jacht. Az esetek ismertek a stockholmi magyar konzulátus előtt, és amiben tudnak, segítenek.


A szállítmányozók és a fuvarozók ártatlansága ugyan gyorsan tisztázható ilyen esetekben a megfelelő dokumentumok bemutatásával, és rövid időt követően szabadon engedik a magyar állampolgárt. A kellemetlenségek elkerülése érdekében azonban felhívjuk a fuvarozók figyelmét, hogy hasonló megbízás esetén fokozott óvatossággal járjanak el, a lehetőségekhez képest előzetesen ellenőrizzék az áru eredetét, illetve a megbízási szerződést. A svéd eladó és a magyar megrendelő adatait minden esetben tartsák maguknál és azt kérésre adják át a svéd rendőröknek. A magyar megrendelő által kifizetett/átutalt vételárról szóló számla/banki bizonylat másolatát is érdemes átadni a járművezetőnek.  

A konzulátus felajánlotta segítségét, de felhívjuk figyelmüket, hogy ilyen esetekben csak korlátozottan tudnak kapcsolatba lépni az őrizetbe vett személlyel az első napokban, mivel az svéd ügyészség külföldi letartóztatottak ügyeiben kivétel nélkül kapcsolattartási korlátozásokat rendel el a fogvatartottal szemben. Ennek feloldása ügyészi engedélyhez kötött, így a svéd hatóság döntésén múlik, hogy a konzul, illetve a hozzátartozó ezt mikor teheti meg első ízben.

A stockholmi magyar konzulátus elérhetőségei: tel: + 46 8 663 66 39 vagy + 46 8 661 67 62

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

MKFE Kommunikáció

 


Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.