Orosz-ukrán határ: az ukrán Parlament előtt a határ lezárásának kérdése

2018. november 26. hétfő, 15:27

Az Oroszország és Ukrajna közötti háborús konfliktus az utóbbi napokban tovább eszkalálódott, amelynek eredményekén ma 60 napos hadiállapotot vezetett be Ukrajna Oroszországgal szemben, és teljes harckészültségbe helyezték az ukrán hadsereget. Az ukrán Parlamentben napirenden van a két ország közötti közúti határátkelők lezárása is úgy a személy-, mint a teherforgalom elől, ezért a magyar fuvarozóknak nem javasolt ez az útvonal Oroszország felé.

Az ukrán társegyesületünktől érkezett információink szerint jelenleg ugyan rendben üzemelnek az orosz-ukrán határátkelők, de alapos ellenőrzésre, ebből kifolyólag hosszas várakozási dőre kell számítani. Ez a helyzet azonban bármelyik pillanatban megváltozhat, esély van arra, hogy a szállítmányokat egyáltalán nem fogják átengedni.

Ezért javasoljuk, hogy a magyar fuvarozók egyelőre kerüljék el Ukrajnát, amennyiben Oroszországba irányuló tranzitot bonyolítanak és Lengyelországon, Fehéroroszországon át közlekedjenek. Vonatkozik ez az üres járművekre is.

Egyesületünk folyamatos kapcsolatban áll úgy az orosz, mint a fehérorosz és ukrán társegyesületekkel, amennyiben bármilyen újabb hír érkezik, azt haladéktalanul közzétesszük.

MKFE kommunikáció