Ma György napja van.

Nagykövetségi információk a szlovén autópályákon való mentési szabályozásról

Magyarország Ljubljanai Nagykövetsége arról tájékoztatta egyesületünket, hogy a szlovén autópályákon és gyorsforgalmi utakon való mentési vontatást 2019. április 1-jétől kizárólag a szlovén autópályakezelő (DARS) alvállalkozói végezhetik, hogy így lépjenek fel az irreálisan magas díjakat felszámító járműmentő vállalkozásokkal szemben.


Április végén hírt adtunk az irreális árakon Szlovéniában működő járműmentő vállalkozásokról, amelyek kizárólagos szolgáltatóként végzik munkájukat, ami ellen tehetetlenek a magyar és más országok fuvarozói. Felhívtuk tagjaink figyelmét, hogy ha ilyen esetben érintettek, rövid leírással – dokumentum becsatolásával – jelezzék egyesületünknek az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címre, Árvay Tivadar részére!


Egyesületünknek április 30-án Magyarország Ljubljanai Nagykövetsége jelezte a szlovén szabályozás 2019. április 1-i változását, mely szerint a 3,5 tonna össztömeg feletti járművek autópályáról és gyorsforgalmi utakról történő elvontatására kizárólag a szlovén autópályakezelő, a DARS alvállalkozó cégei jogosultak. A DARS-szal szerződésben álló alvállalkozók listája ITT tekinthető meg, az általuk alkalmazandó – magyar nyelvű – árjegyzék pedig INNEN érhető el.


A jármű elvontatása csakis a DARS munkatársának jelenlétében történhet. Javasoljuk, hogy a visszaélések megelőzése érdekében erre fokozottan figyeljenek! Tanácsoljuk továbbá, hogy a jármű vontatási célállomásáról szóló megállapodást szintén a DARS munkatársának jelenlétében kössék meg, és csak az így véglegesített, egyértelmű megállapodás után írják alá a vontatás megrendeléséről szóló dokumentumot!


Számlázási és egyéb visszaélések esetén az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címre lehet panaszt küldeni.


A ljubjanai nagykövetség által közzétett részletes tájékoztató erről a linkről érhető el »


MKFE Kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.