Figyelmeztetés: ellenőrizze oroszországi bilaterális engedélyeit!

2019. május 15. szerda, 16:17

Kérjük tisztelt Tagjainkat, hogy alaposan ellenőrizzék az orosz bilaterális fuvarengedélyeken az ITM által elhelyezett érvényesítő pecséteket. Visszajelzések szerint a rossz helyen - kizárólag az engedély letéphető részén - lepecsételt engedélyeket az orosz hatóságok nem minden esetben tekintik megfelelőnek, érvényesnek!

Egyesületünkhöz érkezett információk alapján az oroszországi ellenőrzések alkalmával a közúti ellenőrök kifogásolták az engedélyen szereplő pecsét nem megfelelő helyen való elhelyezését, amely miatt ezeket nem tekintették érvényesnek, hiánytalan kitöltöttségűnek. Több alkalommal bírság kiszabását helyezték kilátásba, amelynek összege elérheti a 150 000 orosz rubelt (körülbelül 670.000,- forint).

Amennyiben olyan orosz engedéllyel rendelkezik, amelynél a minisztériumi pecsét – helytelenül – csak a fuvarozási engedély letéphető részén található, azokat legyenek szívesek a fuvarfeladat megkezdése előtt személyesen visszajuttatni az ITM közlekedési hatósági ügyfélszolgálatára (1138 Budapest, Váci út 188.).

Kérjük, az orosz bilaterális engedélyek átvételekor fokozottan figyeljenek arra, hogy minisztériumi pecsét az engedély megfelelő, 8-as számú rovatában is legyen.

 

MKFE Kommunikáció