Fuvarozási lehetőség magyar-török viszonylatban - jelentkezzen, ha érdeklődik!

2019. június 04. kedd, 11:54

Az áprilisi magyar-török vegyesbizottsági ülésen a török érdekképviseletek a minisztériumok teljes támogatása mellett felajánlották közreműködésüket, annak érdekében, hogy a két ország viszonylatában végzett fuvarfeladatokban növelni tudják részesedésüket a magyar vállalkozások. A török fél vállalta egy török megbízók részvételével történő fuvarozói rendezvény megszervezését is, amelyre – az igények és érdeklődés felmérése céljából – várjuk tagjaink előzetes jelentkezését.

Az április 16-17. közötti magyar-török vegyesbizottsági ülésen, illetve az azt megelőzően megtartott érdekképviseleti megbeszélésen többször szóba került, hogy a magyar fuvarozók alacsony részvétellel vannak jelen a magyar-török reláció közúti áruforgalmában. A magyar és török érdekképviseletek álláspontja ugyanakkor abban megegyezik, hogy a két ország fuvarozóinak előnyére a harmadik országok vállalkozásaink arányát csökkenteni kell.

Ennek megvalósulása érdekében a török fél azzal a felajánlással élt a magyar fuvarozók irányába, hogy egy szakmai rendezvény (fuvarbörze) keretében biztosítana lehetőséget a török megbízókkal való személyes kapcsolatfelvételre, egyeztetésre. A rendezvény megszervezése kapcsán a török fél arra kérte Egyesületünket, hogy gyűjtsük össze azon tagvállalkozásainkat, akik jelenleg nem érdekeltek ebben a desztinációban, de szívesen végeznének törökországi fuvarfeladatokat, illetve várjuk azoknak a visszajelzését is, akik a meglévő törökországi fuvarfeladataik számát szeretnék növelni. A rendezvény helyszíne, időpontja az igényfelmérést követően kerül kijelölésre.

Kérjük érdeklődő tagvállalkozásainkat, hogy jelentkezési igényüket cégnév, kontakt személy, elérhetőség, járműszám megadásával jelezzék írásban Illés Ferenc árufuvarozási tanácstitkár felé az illes.ferenc@mkfe.hu e-mail címen.

 

MKFE Kommunikáció