Március közepén elkezdik az M1-es autópálya burkolatjavítási munkálatait

2018. március 07. szerda, 15:58

Az M1-es autópálya mindkét irányán, több szakaszon is nagyfelületű burkolatjavítási munkálatok kezdődhetnek ütemezetten 2018. március 12-től – adta hírül a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Ennek következtében a következő hónapokban korlátozásokra, ezzel együtt torlódásra kell számítani a gyorsforgalmi úton.

A Magyar Közút tájékoztatásából az derül ki, hogy az alábbiak szerint ütemezik a felújítási munkákat.

2018. március 7
. – Bicske és Tatabánya között, a 39-es és az 50-es kilométerszelvények között, a Hegyeshalom felé vezető oldalon számíthatnak az autósok munkavégzésre, ezáltal korlátozásokra és torlódásra.


2018. március 12-től – M1 bicskei szakasz – 46-os és 60-as kilométer között –, Hegyeshalom irányában

A nagyfelületű burkolatjavítási munkálatokat ezen a szakaszon kezdik el, várhatóan március 12-én.


2018. március 19–március 22. – M1 68-69-es kilométerszelvények, Budapest irányában

Ezen a szakaszon fix terelés mellett, előreláthatólag 3 napig folynak a munkálatok. munkálatok. Az erre közlekedők ezen a szakaszon csak egy forgalmi sávon tudnak majd közlekedni. A gépkocsivezetők torlódás esetén az M1-es autópálya komáromi csomópontjánál kihajtva és az 1-es számú főutat használva tudják kikerülni az érintett szakaszt, majd a tatai vagy tatabányai csomópontnál tudnak visszatérni a pályára.


2018. május 23-tól várhatóan 2 hétig – 68-as km-szelvénytől a 105-ös km-szelvényig, hétköznap 7 és 19 óra között

A munkálatokat ekkor már mozgó terelések mellett végzik, időjárástól függően mintegy két héten keresztül.


Biatorbágy térségében, 2,5 km-es szakaszon, a Hegyeshalom felé vezető oldalon

Herceghalom–Bicske vonalon, 11,75 kilométeres szakaszon sávfelújítási munkák várhatók

Ezen beruházás előreláthatóan 4-5 hónapot vesz majd igénybe, ennek pontos ütemezéséről a Magyar Közút később ad tájékoztatást.
Addig is a fent felsorolt nagyfelületű burkolatjavítási munkák mellett meleg aszfalt felhasználásával lokális javítási munkákat is folyamatosan végeznek a cég szakemberei.A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be!

A munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről érdemes még utazás előtt tájékozódni az Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon.

 

(Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.)

MKFE kommunikáció