Ma Márk napja van.

Kötelező biztosítás — 2020. januári évfordulóval

Tisztelt MKFE-Tagok!
Tisztelt Partnereink!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy év végéig folyik a naptári évfordulós biztosítási szerződések esetleges felmondása és újrakötése. A kötési évfordulós biztosítások közül az üzembentartóknak ezalkalommal csak azokkal a járművekkel kell foglalkozniuk, melyek évfordulója 2020 januárjának első két hetére esik.


Meglévő ügyfeleinktől kérjük, ha a mostani biztosítójuktól megkapják új díjukat, küldjék el azt nekünk árajánlat-kéréssel az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre!


A felmondásokkal kapcsolatban tájékoztatjuk Önöket, hogy a felmondólevelek eljuttatását abban az esetben tudjuk vállalni, ha azok 2019. november 27-ig beérkeznek Alkusz cégünkhöz.


Néhány jótanács a biztosítások felmondásához

A felmondás végső határideje 2019. december 1. (vasárnap). A biztosítás felmondása csak írásban történhet. A felmondólevélnek — igazolható módon — december 1-jén 24:00 óráig be kell érkeznie a biztosítóhoz. Kötelező biztosítást felmondani csak abban az esetben lehet, ha annak díja az évforduló napjáig rendezve van. A negyedik negyedéves számla befizetésének határideje 2019. november 28.


Néhány fontosabb dátum a kötelező biztosítással kapcsolatban

A törvény szerint a meglévő biztosítónak az évforduló előtti 50. napig kötelessége az ügyfeleket tájékoztatni a következő évi díjakról. Az ügyfeleknek és a biztosítóknak is az évforduló előtt 30 nappal kell a biztosítási szerződéseket felmondani, amennyiben a felmondással élni kívánnak. A felmondásnak nem kell indokot tartalmaznia!


Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a kötelező biztosítások díjait meghirdetés alapján tarifáljuk, ami azt jelenti, hogy egy-egy járműre csak egy helyes díj létezhet, több nem. Az eltérő díjak eltérő információk alapján keletkezhetnek. A különbségeket eltérő bonus-malus vagy különböző nemzetközi és belföldi tarifák stb. eredményezhetik.


A kötelező biztosítások kötése egyre bonyolultabb. Egy biztosítás megkötéséhez komoly adathalmazra van szükség. Kérjük Önöket, hogy az általunk kért adatokat szíveskedjenek megküldeni, mert ellenkező esetben vagy nem tudunk ajánlatot készíteni, vagy az ajánlatok nem lesznek valósak.


Javasoljuk azon ügyfeleknek, akik 2020. január 1-jétől kénytelenek lesznek új biztosítót keresni, hogy december közepéig kössék meg új szerződéseiket! Nem lesz mód az év utolsó napjaiban olcsóbb kötelező biztosítást kötni. A biztosítások mihamarabbi megkötése a zöldkártyák kiadása miatt is fontos szempont. Minél előbb megkötik az új biztosítást, annál előbb juthatnak a 2020-as zöldkártyákhoz.


Az egyedi szerződések esetében a „bonus-malus” besorolás jelentősen befolyásolja a biztosítási díjakat. Ezért arra kérjük Önöket, hogy minden esetben a valós károk beszámításával adják meg a járművek „bonus-malus” besorolását.


Új biztosítások megkötése esetén kérjük ügyfeleinket, hogy az általunk kért adatokat minden körülmények között adják meg, mert ellenkező esetben nem fogunk tudni tarifát készíteni.


A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a kötelező biztosításoknál azt látjuk, hogy az egyedileg megkötött szerződések díja sok esetben kedvezőbb, mintha flottára kötne valaki biztosítást. Viszont az egyedi szerződések száma biztosítónként limitálva van, ráadásul eltérő jármű-darabszámokkal. Ezeket a darabszámokat a biztosítást megkötőnek figyelembe kell vennie, mert a kvóták túllépése többszörös pótdíjat eredményezhet. Ezért minden esetben rá fogunk kérdezni, hogy ügyfeleink biztosítónként hány darab élő szerződéssel rendelkeznek.


Arra kérjük minden ügyfelünket, hogy a velünk való kommunikációban szíveskedjenek az e-mail-es levelezést előtérbe helyezni. Ennek több előnye van. Gyors, olcsó, és mindig visszaellenőrizhető. Természetesen a faxon jött adatokat is feldolgozzuk, és telefonjaink is folyamatosan működnek.


Elérhetőségeink:

honlap: www.mkfealkusz.hu
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
fax: 06 (1) 364 3065
munkatársaink: 06 (1) 252 0688/ 234, 294, 264-es mellék


Tisztelettel:



Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.