Ma Hajnalka napja van.

EMLÉKEZTETŐ: MKFE elnökhelyettes-választás 2019. november 27. – jelöljön Ön is november 17-én 24.00 óráig!

Tisztelt Küldöttek, Tisztelt Tagjaink! Az MKFE - az Elnökség október 29-én tartott ülésén hozott döntése értelmében - 2019. november 27-én rendkívüli Küldöttgyűlést tart, amelynek keretében a küldöttek megválaszthatják az Egyesület elnökhelyettesét. Kérjük, hogy a mellékelt jelölőív beküldésével Ön is tegyen javaslatot, hogy kit látna szívesen az MKFE elnökhelyettesi tisztségében a 2022-ig tartó ciklusban. A Küldöttgyűlésre Ignácz József Péter az MKFE elnöke tisztelettel meghívja Önöket!



A KÜLDÖTTGYŰLÉS IDŐPONTJA
2019. november 27. (szerda) 16:00 óra
(határozatképtelenség esetén a kezdés 16:30 óra)
A Küldöttgyűlés az Egyesület valamennyi tagja számára nyilvános, de szavazati jogukkal csak az érvényes mandátummal rendelkező Küldöttek élhetnek.
 
HELYSZÍN
Holiday Inn Hotel
 
REGISZTRÁCIÓ
Részvételi szándékát kérjük, 2019. november 24-ig jelezze az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen!
Jelentkezésekor kérjük, adja meg MKFE-tagi azonosítóját, a cége nevét, és a küldöttgyűlésen résztvevő(k) nevét. Köszönjük!
Felhívjuk Tisztelt Küldötteink figyelmét, hogy a regisztrációnál szükséges bemutatniuk egy a személyazonosságuk igazolására alkalmas arcképes igazolványt (személyazonosító igazolvány, jogosítvány, útlevél), ezért ezt szíveskedjenek magukkal hozni. Köszönjük!

A 2019. NOVEMBER 27-I KÜLDÖTTGYŰLÉS NAPIRENDJE
1. Tisztségviselő választás (Elnökhelyettes, és az esetlegesen felmerülő további tisztségviselők megválasztása)
 
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy az MKFE Jelölő- és Mandátumvizsgáló Bizottsága – az MKFE elnökségének határozata és a Küldöttgyűlés meghirdetett tárgysorozata értelmében – megkezdte a november 27-i tisztségviselő választás előkészítését.


Ennek értelmében a JMVB felkéri az Egyesület teljes jogú tagjait, hogy a mellékelt jelölőívek kitöltésével és megküldésével tegyék meg javaslataikat az alábbi tisztségre:

Elnökhelyettes (1 fő)

A jelölőívek beérkezési határideje:
2019. november 17. (vasárnap) 24.00 óra


A november 27-i Küldöttgyűlés tisztségviselő választásán azok a jelöltek vehetnek részt, akiket a Jelölő- és Mandátumvizsgáló Bizottság a törvényi és az MKFE Alapszabályában rögzített feltételek meglétének megállapítása után a szavazóívekre felvisz. A jelöltállítás jogával minden teljes jogú MKFE-tagvállalkozás élhet!

A Jelölő és Mandátumvizsgáló Bizottság felkér minden MKFE-tagot, hogy a kitöltött jelölőíveket 2019. november 17-én (vasárnap) 24.00 óráig szíveskedjen visszaküldeni a testületnek, annak érdekében, hogy a bizottság a javasolt személyeket, a jelölhetőségi kritériumok meglétét ellenőrizhesse, és szükség esetén – pontosítás, hiánypótlás, stb – miatt felvehesse a kapcsolatot az egyes jelöltekkel.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a 2019. november 27-i Küldöttgyűlés tisztségviselő választásán kizárólag a Jelölő- és Mandátumvizsgáló Bizottság által ellenőrzött, és érvényesített mandátummal rendelkező, az előírt dokumentumokat és nyilatkozatokat írásban benyújtott jelöltek vehet részt. Fenti kritériumok hiányában a JMVB a jelölt felvételét a szavazóívre elutasítja!

A jelölőívek visszaküldhetők az alábbi elérhetőségekre:
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Fax: +36 (1) 363 5226
Posta: 1576 Bp. Pf. 109.

A jelölőívek beérkezési határideje:
2019. november 17. (vasárnap) 24.00 óra

Letölthető dokumentumok:

JELÖLŐÍV INNEN letölthető.

TISZTSÉGELFOGADÓ NYILATKOZAT INNEN letölthető.

MUNKÁLTATÓ NYILATKOZAT SZAKMAI VEZETŐRŐL INNEN letölthető.

MUNKÁLTATÓI IGAZOLÁS SZAKMAI GYAKORLATRÓL INNEN letölthető.



RÖVID TÁJÉKOZTATÓ A JELÖLÉS/JELÖLHETŐSÉG SZABÁLYAIRÓL

A további részletekről az MKFE hatályos Alapszabályában tájékozódhat

Általános szabályok:
Az MKFE Tag képviseletére a törvényes képviselőnek, vagy a megfelelő nyilatkozattal rendelkező szakmai vezetőnek van jogosultsága.
Szakmai vezetői nyilatkozat INNEN letölthető.

A tisztségek betöltését kizáró okok:

a) pártoló tagság;
b) 1 éves tagsági viszony hiánya;
c) tagi jogviszony felfüggesztése;
d) tagdíjhátralék, vagy egyéb hátralék az MKFE vagy annak gazdasági társaságai felé;
e) felszámolás alatt állás;
f) büntetett előélet;
g) a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 3:22 paragrafusában meghatározott kizáró és összeférhetetlenségi körülmények;
h) közügyektől való eltiltás;
i) közszolgálati, közalkalmazotti vagy hivatásos szolgálati munkakör.

Egy személy csak egy tisztségre választható, kivételek: Etikai Bizottság tagja és a megyei képviselő.

A megválasztott tisztségviselő a mandátumát az aktuális ciklus végéig tölti, mivel a választás a ciklus közben történik.

A szavazásban részt vehet: valamennyi szavazati joggal rendelkező küldött, valamint az Elnökség és a tanácsok tagjai, továbbá a megyei elnökök.

Az ELNÖKHELYETTES tisztség betöltésének speciális feltételei:

  • erkölcsi bizonyítvány (3-5 munkanap alatt készül el!)
  • nyilatkozat a tisztség vállalásáról
    (A nyilatkozat INNEN letölthető)
  • a jelölést megelőzően közúti árufuvarozó és/vagy közúti személyszállító vállalkozásban szerzett legalább 5 év folyamatos gyakorlat munkáltatói nyilatkozattal bizonyítva.
    A nyilatkozat INNEN letölthető.
  • magyar állampolgárság


Speciális esetek:
Mandátummal rendelkező tisztségviselők jelölése: kizáró ok a már meglévő tisztség, de amennyiben a jelölt legkésőbb 2019. november 27-én 16.00 óráig írásos nyilatkozatban (november 27-i hatállyal) lemond a meglévő tisztségéről, akkor felvehető a jelöltek listájára és a november 27-i Küldöttgyűlésen a tisztségre megválasztható. A lemondó nyilatkozat INNEN letölthető

 

MKFE Jelölő- és Mandátumvizsgáló Bizottság
MKFE Kommunikáció

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.