Ma Gedeon, Johanna napja van.

Előzetes fuvarozói javaslatok az MKIK asztalán

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2020. március 10-i Gazdasági Évnyitó rendezvényén jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy a koronavírus miatti veszteségekre reagálva gazdaságvédelmi akciótervet kell meghirdetni. A miniszterelnök az akcióterv részleteinek kidolgozásához felkérte az MKIK-t, hogy a gazdasági szereplők visszajelzéseit, javaslatait gyűjtse össze és április végén továbbítsa a Kormánynak.


Az MKIK a közúti közlekedési szolgáltatási szektort érintő javaslatok összeállításába az MKFE-t is felkérte. A munkacsoport tagjai megkezdték a Kormányzat elé kerülő anyag összeállítását. A fuvarozók piaci tapasztalatainak és javaslatainak megismerése érdekében március 22-én kérdőívet tettünk közzé, amit idáig több száz (árufuvarozó és személyszállító) vállalkozás töltött ki. A kitöltőknek ezúton is köszönjük(!), illetve felhívjuk a figyelmet arra, hogy a kérdőívek még március 31-én 12:00 óráig aktívak.

Árufuvarozói vállalkozások kérdőíve INNEN>> érhető el.

Autóbuszos vállalkozások kérdőíve INNEN>> érhető el.

A kérdőívek lezárását, valamint azok összesítését, kiértékelését követően újabb javaslatok kerülnek még március hónapban megküldésre az MKIK munkacsoportjának. Az eddig megfogalmazott főbb javaslati pontokat az alábbiakban foglaljuk össze.

KATTINTSON A TELJES ANYAGÉRT>>

MKFE Kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.