Ma Márk napja van.

Már lehet nevezni az 5 Tengelyen — Biztos Kézzel! kamionos ügyességi versenyre

2022-ben is megrendezik az „5 Tengelyen — Biztos Kézzel!” elnevezésű vezetéstechnikai versenyt, melyen hazai, hivatásos tehergépjármű-vezetők mérhetik össze elméleti és gyakorlati tudásukat. A fődíj nettó 2 millió forint és az európai megmérettetésre való kijutás. A nevezési időszak 2022. június 13-tól július 17-ig tart.


Az augusztusi online előselejtező után a verseny legizgalmasabb része a szeptemberi vezetéstechnikai megmérettetés lesz: ennek elődöntőjét és döntőjét ismét Bicskén illetve Zsámbékon rendezik meg. Sokan nem a díjakért szállnak ringbe, hanem a szakma szeretete, a virtuóz tudás megmutatása és a versenyzés lehetősége lelkesíti őket.


A versenyre minden magyar állampolgárságú tehergépjármű-vezető nevezhet, aki saját számlás vagy díj ellenében árutovábbítást végző, magyarországi székhelyű gazdálkodó szervezet munkavállalója, vagy Magyarországon bejegyzett tevékenységi engedéllyel egyéni vállalkozóként dolgozik. További feltétel az érvényes, legalább C+E kategóriás, EU-tagállami vezetői engedély, érvényes GKI-kártya, valamint negatív alkoholteszt, melyet verseny közben szúrópróbaszerűen ellenőriznek.


A regisztrációhoz és az online előselejtezőhöz számítógépes eszköz, Internet-hozzáférés és e-mail-cím szükséges. A további tárgyi és egyéb feltételeket a szervező biztosítja. A magyar kamionsofőrök évek óta ingyenesen nevezhetnek és vehetnek részt a közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai megmérettetésen, ami a verseny támogatói körének köszönhető.


versenykiírás, díjak, időpontok, feltételek (5tengelyen.hu) »

regisztráció és nevezés (nevezes.5tengelyen.hu) »


Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.