Ma Koppány napja van.

Gyermekszállító buszokat ellenőriztek: csak két jármű akadt fent a rostán

A közelmúltban egyesületünk többször szorgalmazta a különjárati autóbuszok erőteljesebb hatósági ellenőrzését; részint az utasok biztonsága, részint pedig a versenyfeltételeket nem teljesítő, szabálytalanul működő vállalkozások kiszűrése miatt. A hatóság 2019. május 6-9. közötti ellenőrzés-sorozata a buszosoknak kedvező eredménnyel zárult: az ellenőrök csak kisebb hiányosságokat találtak, és csupán két járművet kellett műszaki vizsgára rendelni felszerelési hiányosságok miatt.


Az Innovációs és Technológiai Minisztérium ellenőrei az osztálykirándulások nyitószezonjára időzítették akciójukat, és Magyarország legfrekventáltabb turisztikai látványosságai környékén (Aggtelek, Szigetvár, Kékes-tető, Ópusztaszer stb.) vizsgálták a gyermekszállító buszok műszaki felkészültségét, felszereltségét és engedélyeit.


Mint a minisztérium közleményében áll: a szakemberek által átnézett 48 jármű közül csupán kettőt kellett műszaki vizsgára irányítani, és nyolc esetben állapítottak meg kisebb adminisztratív hiányosságot. Tovább a minisztérium közleményére »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.