Ma Andrea, Ilma napja van.

A turistabuszos vállalkozások is részesei a KAVOSZ hitelkeretének

A KAVOSZ Zrt. honlapján nyilvánosságra hozott közlemény szerint a Széchenyi Turisztikai Kártya Program keretében kidolgozott hitelkonstrukcióban a különjárati autóbuszos vállalkozások is részt vehetnek.


A hitelkérelemre ezek szerint tehát a 4939-es TEÁOR-szám alá besorolt autóbuszos vállalkozások is jogosultak. Az igényléshez közúti személyszállítási engedély szükséges.


A turistabuszos vállalkozásokkal a Széchenyi Kártya Program 2020. szeptember 21-én frissített üzletszabályzatában a „K” függelék 1.2-es pontja (44. oldal) foglalkozik, mely szerint a hitelt azon KKV körbe tartozó vállalkozások igényelhetik, amelyek az üzletszabályzatban felsorolt tevékenységi kör szerinti tevékenységek valamelyikét fő- vagy melléktevékenységként legalább 2019. január 1. (illetve 2019. január első munkanapja) óta végzik, és nyilatkozatuk alapján ezen tevékenység(ek)ből, valamint tevékenységi engedély bemutatásához kötött és hitelcélként megjelölt tevékenység (4939 - személyszállítás) esetén az engedély szerinti tevékenységből, illetve egyéb ténylegesen folytatott jogosulti tevékenységből együttesen származott a 2019-es üzleti évben a bevételük legalább 30%-a.


A Széchenyi Turisztikai Kártyának nincs hitelbírálati díja és kezelési költsége, Garantiqua-díjként 0,25 - 0,5 %-ot számítanak fel.


tovább (KAVOSZ — Széchenyi Turisztikai Kártya) »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.