Ma Dénes napja van.

Nem a magyar hatóságokon múlik a csapi sor felszámolása

Mind a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, mind pedig az Országos Rendőr-főkapitányság válaszolt hétfőn megküldött levelünkre, és megvizsgálta az ukrán-magyar határon, Csapnál kialakult kamionsorokról szóló észrevételeket.


A rendőrségnek és a vámhatóságnak azok után jeleztük a záhonyi határátkelő ukrán oldalán, Csapnál tapasztalt átjutási nehézségeket, hogy az érintett tagjaiktól újabb panasz érkezett a rendkívül lassan araszoló gépjárműoszlopról. A NAV és az ORFK vizsgálatából kiderült, hogy a torlódásért az ukrán vámszervek felelősek, de a helyzetet az ungvári határátkelőnél kialakult állapotok miatti forgalom-átterelődés, valamint a nemzetközi fuvarozási engedélyek számának év vége felé mérhető apadása is nehezíti.


Az ukrán-magyar határátkelő túloldalán tapasztalható torlódás nem újkeletű dolog, 2019 őszén kisfilmben is bemutatta az MKFE az embertpróbáló körülményeket.


a NAV legfrissebb levele »

az ORFK legfrissebb levele »


Az MKFE ismét kétoldalú tárgyalásokat kezdeményezett egy magyar-ukrán vegyesbizottsági ülés keretében, amelynek célja a határon tapasztalt problémák hosszútávú megoldásának kidolgozása.

MKFE Kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.