Ma Gedeon napja van.

Járványügy: Magyarország nyitja határait!

A koronavírus-járvány ötödik hullámának lecsengésével a kormány 2022 márciusának első napjaiban több olyan intézkedést is hozott, mely feloldja a korábban bevezetett egészségügyi korlátozásokat. Ennek része, hogy lehetővé vált a külföldről érkező állampolgárok szabadabb magyarországi beutazása.


2022. március 7-én hatályba lépett a koronavírus-világjárvány elleni egyes védelmi intézkedések megszüntetéséről szóló 77/2022 (III. 4.) kormányrendelet. Ennek értelmében közúton, vasúton, vízi és légi úton — állampolgárságtól és a koronavírus elleni védettségtől függetlenül — járványügyi korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarország területére. A beutazás egyéb, általános feltételeit (érvényes úti okmány) természetesen teljesíteni kell.


Mint 2022. március 3-án a kormány közölte: a maszk használatára sem lesz már szükség. Az egészségügyi veszélyhelyzet életben tartása azonban indokolt a kormány cselekvőképességének fenntartása, valamint egy esetleges hatodik hullám miatt.


Az intézkedés a fuvarozók körében főként a csoportos beutaztató turizmus személyszállítási piacát, azaz a különjárati (turistabuszos) vállalkozásokat fogja kedvezően érinteni, a szektor ugyanis az elmúlt két évben, 2020 márciusa óta nullához közeli megrendelést kapott.


(Forrás: police.hu, koronavirus.gov.hu, MKFE Személyszállítási Tanács)

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.