Ma Gedeon napja van.

Látogatás az új fényeslitkei terminálnál

A fuvarozói-logisztikai szervezetek — köztük az MKFE — képviseletében 2022. május 17-én a hazai szakemberek közösen tekintették meg az East-West Gate fényeslitkei áruátrakó-terminálját, ahol a megnyitás előtti próbaüzem és az engedélyeztetési eljárássorozat az utolsó fázisába lépett.


Az East-West Gate Intermodális Logisztikai Szolgáltató Zrt. hamarosan Európa legmodernebb terminálját nyitja meg a magyar-ukrán-szlovák hármashatár mellett fekvő Fényeslitkén. Az üzem műszaki-technológiai próbája sikeresen zajlott.


A magánberuházás keretében 40 milliárd forintból 1,4 km2-es területen megépült létesítmény várhatóan 2022 júniusában nyitja meg kapuit. A napelemparkkal kiegészített közúti-vasúti kombiterminálon kizárólag elektromos rakodójárműveket közlekedtetnek majd, és operátori teremből irányítható óriásdaruk végzik az áruk átrakását. A terminál évente akár 1 millió db 20 lábas multimodális konténert is tud majd kezelni, így kapacitását és területét tekintve Európa legnagyobb ilyen létesítménye lesz.


Az üzemi terület megnyitása előtti szakmai bejáráson az MKFE-t Gégény Tamás árufuvarozó vállalkozó, az MKFE Árufuvarozási Tanácsának újonnan megválasztott elnöke képviselte.


a Magyar Logisztikai Egyesület képes beszámolója »

 

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.