Ma Brigitta napja van.

Népliget-felüljáró: gerendakiemelés forgalomtereléssel

Laborvizsgálat és szakvélemény dönt a 45 éves építmény sorsáról

A fővárosban közlekedőknek sok kellemetlenséget okoz a nagy járművektől jelzőtáblákkal „mentesített” Népliget-felüljáró, mely főként a repülőtér és a belső városrész között szolgáltatást nyújtó turistabuszosok mindennapjait nehezíti. Már régóta tudni lehetett, hogy a nehéz járművek kitiltását a felüljáró rendkívül rossz statikai állapota indokolja, de csak most, 2023 februárjában vált hivatalossá: laborvizsgálat és szakvélemény fog dönteni az 1978-ban épült, több ezer tonnás vasbetonszerkezet további sorsáról.


A felüljáró szerkezeti állapotának részletes feltérképezése 2023. február 20-án veszi kezdetét két hossztartó vasbetongerenda kibontásával és kiemelésével. A felüljárón a továbbiakban is érvényben marad a 2021 nyara óta fennálló korlátozás: a 12 tonnánál nehezebb járművek nem hajthatnak át rajta (a BKK buszai közül a 19 tonnánál nehezebbekre vonatkozik a korlátozás).


A forgalomkorlátozással járó helyszíni munkák 2023 júliusáig tartanak, majd ezt követi a műszaki felmérés eredményeinek kiértékelése, melynek összegzéseként 2023 őszére várható részletes szakvélemény.


a Budapest Közút Zrt. részletes tájékoztatója »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.