Ma Andrea, Ilma napja van.

Időszerű adózási és pénzügyi tudnivalók fuvarozóknak

A 2022-ről szóló éves beszámolókkal kapcsolatban, az adókedvezmények igénybevételét illetően, valamint egyes adatszolgáltatási kötelezettséggel összefüggésben számos neuralgikus pontra és buktatóra hívja fel a fuvarozók figyelmét az MKFE Szolgáltató Kft. partnere, az ICT Európa Finance Zrt.


Elérkezett a 2022.évi beszámolók benyújtásának hajrája. A rendes üzleti éves (január 1. – december 31.) vállalkozásoknak 2023. május 31-ig kell elkészíteniük beszámolójukat és bevallani a 2022-es nyereségük után keletkezett társasági adójukat is. A tapasztalat az, hogy csak minden második cég használja ki a neki jogszerűen járó adóalap-csökkentési és adókedvezmények által elérhető lehetőségeket. Ez a mai gazdasági környezetben komoly pénzkidobás lehet — hívja fel a figyelmet Szabó Csaba, az ICT Európa Finance Zrt. szakmai igazgatója.


Vannak az adókedvezményekhez kapcsolódó értékhatárok, melyeket a vállalkozások sok esetben figyelmen kívül hagynak, esetleg nem figyelnek kellőképpen a tulajdonosi szerkezetre. Ezek mind befolyásolhatják egy-egy adókedvezmény elbírálását, ezért a vállalkozások adókedvezményektől eshetnek el, vagy jogtalanul vehetnek igénybe kedvezményt.


A napi teendők közepette sokan megfeledkeznek arról is, hogy nem csupán a NAV bírságolhat, hanem például az önkormányzatok, a KSH, a NÉBIH és egyéb szervezetek irányában is fennállhat adatszolgáltatási kötelezettség. Ilyen esetben nagyon fontos, hogy a könyvelő eleget tegyen az adatszolgáltatási kötelezettségeknek, és erről pontosan tájékoztassa is az ügyfelet.


Mindezekről a lentiekben olvashat bővebben.


Milliós nagyságrendű kedvezményeket hagynak figyelmen kívül a cégek »

Jelentős kockázatokat rejtő hibák lehetnek a könyvelésben »


Ha szeretné felvenni a kapcsoaltot az ICT Európa Finance Zrt.-vel, írjon a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címre!

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.