Ma Brigitta napja van.

Vám, jövedéki és termékdíj asszisztensi képzés indul

A Magyar Vámügyi Szövetség (MVSZ) vám, jövedéki és termékdíj asszisztensi képzést indít 2023 őszén.


A képzés célja a szakmai karrier megalapozása, mellyel a képzés eredményes befejezése után a szakemberek alkalmasak lesznek elvégezni a kereskedelmi ügyeleteknél felmerülő részfeladatokat, az ügyintézői munkakörben foglalkoztatottak felügyelete és irányítása mellett.


Akik érettségivel rendelkeznek, az asszisztensi munkakörbe már ezzel a képzéssel bekerülhetnek, és a jövő őszi vámügyintéző képzésben folytathatják a karrierútjukat. A vámügyi szövetség azoknak a cégeknek is ajánlja, melyek saját nevelésű munkaerőt szeretnének elérni, hiszen a szombati képzési napokkal a hétköznapi foglalkoztatás melletti tanulás hatékony fejlődést biztosíthat.


A szakmai képzés 120 órás, mely a programkövetelmény szerinti kimeneti kompetenciákra készít fel (plusz EPR elemekkel kiegészítve) az alábbi tematikai egységekkel: áruosztályozás, vám, jövedéki és termékdíj és ügyvitel alapismeretek. A képzés személyes én online tartott, elméleti és gyakorlati kontakt órákkal és az e-learning felületre feltett szakmai anyagokkal, gyakorló anyagokkal végzett önálló tanulással valósul meg. Mindez egy online záróvizsgateszttel ér véget, mely minőségbiztosítási céllal és a képzésen megszerezett tudás mérésére szolgál, de nem azonos a szakképzettséget tanúsító szakmai vizsgával (az külön vizsgaközpontban történik, amelyre a csoportnak időpontot szerveznek).


Az MVSZ idei vám, jövedéki és termékdíj asszisztensi képzése 2023. október 28-án kezdődik, és 2024. március 2-án konzultációval ér véget.


részletek, jelentkezés és tudnivalók »


Kapcsolódó híradásunk:

Vámügyintéző szakmai képzés indul »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.