Ma Zsigmond napja van.

Újra működik a HU-GO-s bírságriasztás!

Az MKFE korábbi határozott kérésére a HU-GO útdíjfizetési rendszerben ismét elérhető a bírságriasztás funkció. Ez nagyban segíti a járművek vezetőit és üzembentartóit, hogy egy esetleges jogosulatlan úthasználat (pl. rendszámtévesztés, eszközhiba vagy pontatlan adatbevitel) esetén a szállító-fuvarozó vállalkozás azonnal értesüljön erről, így el tudja kerülni a bírságok halmozódását.


A „Riasztás” funkció iránt érdeklődőknek a szolgáltatást mindenképpen újra aktiválniuk kell akkor is, ha ezt korábban — 2024. január 1. előtt — már megtették. Ezt a HU-GO profilban az egyes járművekhez tartozó folyószámlánként lehet beállítani: a HU-GO honlapon a „Folyószámlák” menüpontban a számla kiválasztása után a „Folyószámla szerkesztése” gombra kattintva lehet nyilatkozni arról, hogy a felhasználó kéri-e a bírságriasztás beállítását. Az értesítés a regisztrációnál megadott e-mail-címre küldött üzenetben történik, amely felhívja a figyelmet a vélelmezett jogosulatlan úthasználatra.

A riasztás kiküldése a bírságolás rendjét nem változtatja meg, azonban a bírságok halmozódását segít megelőzni.


Ahogyan arról korábban tájékoztatást adunk, a 2024. január 1-jétől hatályos ÁSZF-ből váratlanul kivették a bírságriasztási funkciót. Az MKFE 2023. december 20-án levélben » szorgalmazta Bozóky Alex vezérigazgatónál, hogy a NÚSZ ne szüntesse meg a riasztási funkciót, hivatkozással a 2024. január 1-jei változásokra, főképp a J5-ös tengelykategória bevezetése miatti sorozatos tengelytévesztések megelőzése érdekében. Vezérigazgató Úr december 21-i válaszában » kifejtette, hogy a technikai átállás miatt kell a funkciót átmeneti ideig felfüggeszteni, de azt követően újra élesíteni tudják.


Noha az ÁSZF nem változott, de a NÚSZ február 1-jén kiadott közleménnyel arról adott tájékoztatást, miszerint a riasztási funkciót immáron újra igénybe vehetik a fuvarozók.


a NÚSZ közleménye »

Kapcsolódó cikkünk:

NÚSZ: információk az utólagos fizetés január 1-jei indulásáról »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.