Ma Adrienn, Mária napja van.

Csalók küldözgetnek rendőrségi bírságról szóló SMS-seket

Küldje tovább gépkocsivezetőjének!

Többen is tapasztalhatták az utóbbi napokban, hogy mobiltelefonjukra olyan SMS érkezik, mellyel a rendőrség nevében valamilyen pénzbírság befizetésére szólítják fel. Az ORFK közleményt jelentetett meg, hogy óvatosságra intse a gyanútlan felhasználókat. Mutatjuk az átverés részleteit.


Az ismeretlenek a rendőrség nevével visszaélve küldik üzeneteiket, azonban azok formai és tartalmi megjelenése nagyban különbözik attól, mint amit a közlekedés mindennapos szereplői a napi gyakorlatban megszokhattak, ráadásul az üzenet feladója egy olyan internetes oldalra navigálja a felhasználót, melynek semmi köze az Országos Rendőr-főkapitánysághoz. Az üzenet jellegzetes szövege:


„RENDORSEG: 4550 Ft-os késedelmes fizetése van, tekintse meg a HU827494731 szamu szabalysertesi aktajat: rendorseg-hu.com.”


Fontos, hogy a hivatásos gépjárművezetők is tudják: a felkeresni kívánt webhelyen kibertámadók rávehetik őket szoftver telepítésére vagy olyan adatok megadására, mint a jelszó, telefonszám vagy hitelkártyaszáma. Legyen Ön is óvatos!


tovább az ORFK figyelmeztetésére »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.