Ma Dömötör napja van.

Szent István nap — fővárosi útlezárások (2024)

Már augusztus első felében megkezdődtek a 2024. augusztus 20-i nemzeti ünnep rendezvényeinek előkészületei Budapesten. A fővárosban az érintett napokon összesen 157 esetben változik a forgalmi rend.


A rendőrség közzétette honlapján, hogy a 2024. augusztus 20-i ünnepségekkel összefüggésben milyen megállási tilalmakra és útlezárásokra kell számítani. Mivel a technikai előkészületek már folynak, így a forgalmi rend már az ünnep előtti héten számos helyen változott. Mindez elsősorban a belső városrrészt érinti, összeállításunk tehát főként a turistabusszal ill. kisáruszállító járművekkel dolgozó szállító-fuvarozó vállalkozásoknak szól.


Fontos tudnivaló a Budai Várba igyekvő turistákat szállító buszos vállalkozásoknak, hogy augusztus 16-tól 21-ig a Lánchíd utcában gépjárművel nem lehet közlekedni. Augusztus 19-től lezárják a Savoyai teraszt és a Halászó gyerekek teraszát, így sem a Hunyadi udvar, sem a Habsburg-kapu irányából nem lehet majd megközelíteni a Budavári Palota Duna felőli oldalát. A Várkert Bazár irányából sem lesz gyalogosan elérhető a Budavári Palotanegyed, lezárják az Öntőház udvari liftet, a Vízhordó lépcsőt, a Neoreneszánsz kertből vezető lépcsőt és mozgólépcsőt, valamint a Mária-liftet. A lezárt területek augusztus 21-én 18:00-tól lesznek újra szabadon átjárhatók.


A Várhegyre továbbra is fel lehet jutni a tabáni liftekkel, gyalogosan a Király lépcsőn és a Palota útról, valamint a 16-os busz is közlekedik az ünnepi készülődés ideje alatt. Augusztus 20-án a Budavári Palotanegyed és a Szent István-terem megközelítése a Dísz tér irányából a Szent György téren át vagy az Attila út felől a Palota úton keresztül a tabáni liftek segítségével ajánlott.


tovább a BRFK interaktív térképére »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.