Ma Ivó, Milán napja van.

50. születésnapját ünnepelte az MKFE

  Balatonvilágoson került megrendezésre a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének kiemelt jelentőségű, eseményekben és színes programokban gazdag 50. jubileumi ünnepsége.





A rendezvény Wáberer György elnöki köszöntőjével vette kezdetét, melyben részletesen összegezte az MKFE célkitűzéseit és sikereit.

Az elnöki köszöntőt követően került sor Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszédére, melyben a tárcavezető kitért az áruszállítási ágazat folyamatosan növekvő teljesítményére, mely az elmúlt 10 évben nemzetközi viszonylatban több, mint két és félszeresére növekedett.

A beszédeket követően Varga Mihály és Wáberer György aláírták az állami finanszírozással megvalósuló hivatásos gépjárművezető-képzés kereteit rögzítő megállapodást, melynek eredményeként a kormány mintegy 6000 leendő gépjárművezető részére fedezi a C, C+E és D kategóriájú jogosítvány, valamint az ehhez kapcsolódó GKI alapképzés megszerzésének költségeit, egy 5 milliárd forintos uniós és hazai forrásból meghirdetett program részeként.

A hivatalos program dr. Becsey Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkárának rövid köszöntőjével, majd a minisztériumi kitüntetések átadásával folytatódott.

A minisztériumi kitüntetések átadását követően Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke tartotta meg beszédét, majd átadta az elnöki elismerésben részesített kollégák kitüntetéseit.

Ezt követte az MKFE Arany Emlékérem és a Dr. Zeley István emlékplakett átadása, melyeket Wáberer György az MKFE elnöke, Áchim Mihály Miklós az MKFE társelnöke és Pencz Zoltán az MKFE főtitkára adták át a díjazottaknak.

A hivatalos program az MKFE és a DAF közötti együttműködési megállapodás aláírásával ért véget. A megállapodást Wáberer György és Pais József látták el kézjegyükkel.

Ezek után egy kötetlen családi nap keretében folytatódott az MKFE jubileumi ünnepsége, ahol megannyi érdekes program várta a csaknem 700 résztvevőt. 






Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.