Ma Ivó, Milán napja van.

Az IRU fejlesztési igazgatójával egyeztetett az MKFE főtitkára és munkatársai

Somogyi Gábor főtitkár meghívására január 22-23-án kétnapos munkamegbeszélésen Budapesten tárgyalt Zeljko Jeftic, az IRU fejlesztési igazgatója. A tárgyalássorozaton az MKFE képviseletében – a felmerülő témák okán – a főtitkáron kívül Erdei Péter főtitkárhelyettes, Farkas Rita szolgáltatásokért felelős munkatárs és Márton Mónika kommunikációs munkatárs vett részt.


A kétnapos megbeszélés célja az volt, hogy az MKFE munkaszervezete megismertesse az IRU vezetőivel azokat a projektcélokat, amelyek megvalósítására az IRU Innovációs Alapja ad – megfelelően alátámasztott és előkészített pályázat útján – lehívható forrás lehetőséget. A három év alatt lehívható pályázati összeg felhasználására az MKFE összeállította azokat a projektcsomagokat, amelyeket az IRU fejlesztési igazgatója – budapesti látogatását követően – további tárgyalásra az IRU vezetése elé tár majd.

A tervezett projektek az MKFE elavult informatikai rendszerének fejlesztése, a parkolók létesítési lehetőségei, az oktatásfejlesztés (tagi edukáció, új európai szabályok értelmezése, stb.), valamint akár a TIR garancialánc alternatívájaként is értelmezhető T-garanciarendszer kiépítése köré épülnek. Somogyi Gábor a tárgyalások során hangsúlyozta, hogy az MKFE minden olyan IRU által is kezdeményezett fejlesztésben partner kíván lenni, amely előmozdítja a nemzetközi áru-és személyszállítási piac hatékonyabb működését, így szívesen vállal szerepet például az e-TIR és az e-CMR fejlesztésében is. Zeljko Jeftic kifejtette, hogy a magyar tagegyesületet az IRU vezetése az elsők közé sorolja, éppen a kétnapos látogatása során is tapasztalt innovatív, jövőbe mutató hozzáállása miatt.


MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.