Ma Emma napja van.

Kamionos demonstrációk Olaszországban

 Az olasz szállítási-logisztikai érdekvédelmi szervezetek demonstrációt jelentettek be 2021. október 11-re (hétfőre). Országszerte lehetnek fennakadások, de a pontos helyszíneket még egyelőre nem tisztázták az érintettek.


Az előre meghirdetett akciókkal az olasz logisztikai dolgozók a munkafeltételek járványügyi szigorítása ellen tiltakoznak. Országszerte előfordulhatnak torlódások, helyenként megnövekedhet a menetidő, és forgalomkorlátozásokra is kell számítani.


Az olasz kamionosok már szeptember végén is tiltakozó akciókat kezdtek, mert az olasz kormány előrevetítette a hivatásos gépjárművezetők oltási kötelezettségének bevezetését. Értesüléseink szerint Olaszországban az eredeti elképzelés alapján 2021. október 15-től csak azok vehetnének részt a közúti áruszállításban, akik megszerezték oltásaikat.


A Konzuli Szolgálat honlapja szerint ezek az oltás szabályai (2021. október 7-i állapot):

A Magyarországról érkező utasok („C” kategória) uniós digitális Covid-igazolvány (Certificazione verde COVID-19), vagy azzal egyenértékű igazolás birtokában karanténkötelezettség nélkül léphetnek be, ha az igazolás:

oltási igazolvány, az oltás Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vagy az olasz hatóság által elismert oltóanyaggal (Comirnaty-Pfizer, Moderna-Spikevax, Vaxzevria-AstraZeneca, Janssen-Johnson&Johnson) történt és a teljes oltási ciklus lezárultát követően (valamennyi előírt dózis beadásra került) 14 nap már eltelt;

gyógyultsági igazolvány, birtokosa gyógyult és a fertőzést igazoló első teszttől 180 nap még nem telt el;

48 óránál nem régebbi negatív antigén (AG) vagy PCR teszt eredményén alapuló tesztigazolvány (papír alapú vagy digitális).


Egyenértékűnek számít az az igazolvány, amely valamennyi, az uniós digitális Covid-igazolvány kiállításához szükséges adatot tartalmazza (pl. Japán, Kanada, USA, Izrael által kiállított védettségi igazolvány). Különösen ilyen az egészségügyi szolgáltató által angol vagy olasz nyelven kiállított negatív, papír alapú vagy digitális teszteredmény, amennyiben az utazó a beutazást megelőző legalább 14 napot „C” listán szereplő országban töltötte.

Forrás: scioperi.mit.gov.it és konzuliszolgalat.kormany.hu

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.