Ma Vencel napja van.

Határforgalmi fennakadások a szlovák kamionosok demonstrációja miatt

Szlovákiában demonstrálni kezdtek a fuvarozók, és több határátkelő lezárását is kilátásba helyezték. Február 16-án lezárták a szlovák-magyar határt Sahynál a nehéztehergépjármű-forgalom előtt. Késődélután a balassagyarmati átkelő is blokád alá került. Este 20:00 órakor megnyitották a határokat, azonban másnap, csütörtökön délután ismét forgalomkorlátozás lépett életbe Sahynál, melyet csütörtök késődélután ismét feloldottak.


A kisebb szlovákiai fuvarozó szervezet (UNAS) a hét elején kezdte demonstrációját a magas üzemanyagárak miatt. Frissülő helyzetjelentés:


2022. február 17. (csütörtök) 15:56
A forgalomterelés Rétság és Parassapuszta között megszűnt.


2022. február 17. (csütörtök) 14:25
Rétság és Parassapuszta között újra forgalomkorlátozás lépett életbe.


2022. február 17. (csütörtök) 14:20
Az tiltakozókat tömörítő UNAS Facebook-oldala szerint 12:00 órától a demonstrálók a szlovák-lengyel határnál Komárnik-Barwinek átkelőhelyhez álltak ki.


2022. február 17. (csütörtök) 09:00
Február 16-án este 20:00 órakor a szlovákiai kamionos sztrájk a szlovák-magyar határnál véget ért, és ezzel együtt az ottani forgalomkorlátozások is megszűntek.


2022. február 16. (szerda) 17:20
Balassagyarmatnál is tüntetői blokádokat állítottak, ezért ott is lezárták a határátkelőt a tehergépjárművek előtt. A 2-es főút Rétság és Parassapuszta közötti, valamint a 22-es számú főút balassagyarmati szakaszán torlódásra, rendőri forgalomirányításra, illetve forgalomkorlátozásra kell számítani. Az egyenruhások egyelőre Somoskőújfalu felé terelnek.


2022. február 16. (szerda) 16:35
Kamionosok akadályozzák az átjutást a szlovák-cseh határon fekvő Jókútnál (Kúty). Forgalomlassításról érkezett jelentés a Kassa-vidéki Dargói-hágó környékéről, ahol traktoros gazdák csatlakoztak a megmozduláshoz.


forrás: ORFK, MK Útinform, Infostart, zjazdnost.sk

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.