Ma János, Pál napja van.

Változtatható forgalmi rend a brit M20-as pályán

Mint a közelmúltban hírül adtuk, Nagy-Britanniában az M20-as autópályát jelölték ki a London és Dover közti teherforgalom tranzitfolyosójaként. A brit fuvarozói érdekképviselet a korábbi tájékoztatását 2023 augusztus derekán az M20-as út forgalmi rendjének esedékes változásairól szóló értesítőjével egészítette ki.


A közlekedők dolgának megkönnyítésére az M20-as pályán és Kent megye környező útjain olyan forgalomszervezési gyakorlatot kívánnak meghonosítani, mely a járműveknek akkor is szabad utat enged valamerre, ha a La Manche-csatornán való átkelés valami miatt leállna. A „Borck-művelet” névre keresztelt megoldás lehetővé teszi, hogy a megye úthálózatán a forgalom irányának és terelésének gyors és ideiglenes változtatásával a járművek állandó mozgásban haladhassanak úticéljuk felé anélkül, hogy összetorlódnának és dugó alakulna ki.


A brit autópálya-kezelő honlapján (a lenti linket megnyitva rögtön elöl, a „Status of Operation Brock” pontban) mindig színes piktogram jelzi, hogy az M20-ason éppen milyen forgalmi rend van érvényben.


A színkódok jelentése:

        zöld pipa: az M20-as pálya nyitva van, a forgalom zavartalan
        narancssárga felkiáltójel: az M20-as nyitva van, de számolni kell sávelhúzással, szemből jövők forgalmi terelésével
        piros felkiáltójel: a pálya vagy zárva van, vagy az uniós ill. unión kívüli (csak brit) teherforgalom elkülönített terelés mellett haladhat


Közlekedési krízishelyzeten kívül a sztrádát csak akkor zárják le, ha a forgalomirányításhoz, terelésekhez használt betonkorlátokat éppen átmozgatják.


tovább a National Highways színes tájékoztatójára »


Kapcsolódó hírünk:

London felől Doverhez csak az M20-as úton! »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.