Ma Lukács napja van.

Uniós szinten több pénzt szánnak kamionparkolók építésére

Miután az Európai Bizottság 141 millió eurót különített el kamionparkolók építésére, most további 60 millió eurós támogatásról döntött, s ezentúl 2024 szeptemberéig várhatóan újabb 320 millió eurós finanszírozást jelentenek be — tudatta 2024. július 18-án a Közúti Fuvarozók Nemzetközi Egyesülete (IRU).


A logisztikai ágazat szereplői és a legfőbb fuvarozói érdekképviselet régóta szorgalmazzák a kamionparkolók széleskörű építését, mert Európa-szerte köztudottan erős hiány mutatkozik a korszerű, elfogadható parkoló- és szálláshelyek iránt. A kamionparkolók átfogó és kiterjedt építésétől remélhető, hogy a hivatásos gépjárművezetők munkakörülményei látványosan javuljanak, s ezáltal több pályakezdő vonzódjon a nemzetközi kamionozás iránt.


Az IRU brüsszeli érdekképviseleti igazgatója, Raluca Marian úgy fogalmazott: „Az uniós gépjárművezetők súlyos parkolási és pihenési lehetőségek hiányától szenvednek, ami sokakat elriaszt attól, hogy csatlakozzanak ehhez a létfontosságú szakmához.”


Az IRU felkérte a Bizottságot, hogy dolgozzon ki egy közép- és hosszú távú tervet a biztonságos kamionparkolók átfogó hálózatának létrehozására az EU tagállamaiban.


Forrás: IRU

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.