Ma Gedeon, Johanna napja van.

Özönvízszerű esőzés és útlezárások Bajorországban és Ausztriában

  2020. augusztus 4-i jelentések szerint kiadós esőzések kezdődtek Németország délkeleti részén, ahol kedd reggelre az A8-as autópálya egyes szakaszait le kellett zárni. Ausztriában is fennakadásokra kell készülni.


A német meteorológiai szolgálat a vörösnél is erősebb, lila jelzésű figyelmeztetést adott ki Dél-Bajorországra, ahol kedden 90 – 140 mm csapadékra számítanak. A szakemberek áradásokra, útlezárásokra és földcsuszamlásokra figyelmeztetnek. A lezárt útszakaszokat rendszerint „Hochwasser” feliratú táblákkal jelzik.

Az A8-as autópályán Salzburg és München között akadozik a forgalom, szakaszos lezárások vannak, illetve egyes kijárókat nem lehet használni. Rosenheim körzetében a legrosszabb a helyzet, ahol a lezárások miatt a mellékutak túlterheltek.

Szintén nehézkes az előrejutás Ausztrában; főként a német területekkel határos részeken kell közlekedési fennakadásokra számítani.

Fontos, hogy a gépkocsivezetők nagy járművekkel akkor se hajtsanak vízzel elárasztott területre, ha az látszólag nem mély, ugyanis az alámosások folytán talajüregek keletkezhetnek, melyek miatt az úttest könnyen beszakadhat a jármű súlya alatt.


helyszíni jelentés »

pillanatnyi forgalmi helyzet Németországban; térkép (adac.de) »

pillanatnyi forgalmi helyzet Ausztriában; térkép (oeamtc.at) »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.