Ma Márk napja van.

A Külügyminisztérium segítségét kéri az MKFE a török-bolgár határhelyzet megoldásához

A teherforgalom számára kiemelten fontos bolgár-török Kapitan Andreevo – Kapikule határátkelőn szeptember közepén Törökország előzetes bejelentkezési rendszert vezetett be. Az intézkedés célja a határvárakozás minimalizálása, kiszámíthatóvá tétele, a fuvarfeladatok tervezhetőségének elősegítése volt. Tagvállalkozásaink tájékoztatása szerint azonban – a rendszertől várt pozitív hatással szemben– jelentősen romlott a határhelyzet, a várakozási idő a törökországi kilépés esetén a 100 órát is meghaladhatja.


A török határon bevezetett előzetes regisztrációs rendszer számos problémát vetett fel az elmúlt hetekben, ezért az MKFE – tagvállalkozásaink visszajelzéseire hivatkozva – Szijjártó Péter külügyminiszterhez fordult annak érdekében, hogy a határátlépés jelenlegi gyakorlatán változtassanak a török hatóságok.

A miniszternek megküldött levelet IDE kattintva olvashatja el.

Frissítés: 2020. október 19-én 08.00 óra után a török-bolgár határon visszatérnek a korábbi sorszámhúzós gyakorlathoz. Az RSSS-regisztrációs rendszert év végéig felfüggesztik azzal, hogy javításokkal 2021-re fokozatosan újra bevezetik. Török nyelvű tájékoztató »

További török infók ITT»

MKFE Kommunikáció


Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.