Ma Konrád, Tivadar napja van.

Heves esőzésre figyelmeztetnek Közép-Kelet-Európában is

A Meteoalarm Eumetnet nemzetközi riasztási központ több kelet-közép-európai országra is figyelmeztetést adott ki a 2021. július 16-17-re várható heves esőzések miatt. A közlekedőknek fontos, hogy felkészüljenek a lehetséges veszélyhelyzetekre.


Lengyelországban, Svájcban, Romániában, Németországban és Magyarországon citrom- és narancssárga riasztás, Szerbiában vörös figyelmeztetés van érvényben az erős széllel, villámlással, mennydörgéssel, felhőszakadással érkező kiadós esők miatt.


A közlekedők dolgát útra dőlt fák, leszakadt felsővezetékek, kidőlt oszlopok nehezíthetik. Mivel erős szél várható, és nem zárható ki a jégeső sem, fontos, hogy a járművezetők védett helyre húzódjanak, és járműveiket is olyan helyen parkoltassák, ahol az időjárás vagy a magasból lezuhanó tárgyak (pl. épületelemek, vastag faágak) nem tehetnek bennük kárt. Tartósan vízzel elárasztott útszakaszra magasépítésű, nagy járművel sem tanácsos behajtani, mert az utat az áradás könnyen alámossa, és a burkolat a nehéz járművek súlya alatt könnyen beszakadhat. Szintén veszélyes lehúzódni a felázott útpadkára, mert a jármű megsüllyedhet.


Kapcsolódó hírünk:

Áradások és katasztrófahelyzet Németországban és a Benelux-államokban »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.