Ma Adalbert napja van.

Mikor zárják be a Mont Blanc-alagutat?

Egyelőre nincs semmilyen tájékoztatás arról, hogy pontosan mikor zárják le teljesen az olasz-francia határ alatt húzódó Mont Blanc-alagutat, hogy megkezdjék a decemberig tartó felújítási munkálatokat. Ha ebben esetleg fejlemény lenne, értesíteni fogjuk a fuvarozókat.


Az alagút üzemeltetője egy hét halasztással 2023. szeptember 11-re jelölte ki az építőipari kivitelezés új kezdő dátumát, azonban előtte való pénteken levették az erről szóló tájékoztatót az alagút honlapjáról. Mint szeptember első napjaiban beszámoltunk róla: az alagútzárat eredetileg szeptember 4-re ütemezték, azonban azért csúsztatták el egy héttel, mert a közeli Fréjus-alagút bejáratához vezető utakon még nem végeztek az augusztus végi sziklaomlás maradványainak eltakarításával, és nem akarták, hogy a két forgalmas, földalatti átjáró egyszerre legyen zárva.


Az olasz-francia határon az augusztus 27-i földcsuszamlás során 700 köbméter szikla omlott le, mely több utat is elzárt, így forgalmi torlódások alakultak ki. A szakemberek megnyugtatták a közlekedőket, hogy a Mont Blanc-alagutat addig nem zárják le, még a Fréjus-nál el nem készülnek a törmelékek elhordásával és az útpálya megtisztításával.


Jelen helyzetben úgy látszik, hogy hamarosan lezárják a Mont Blanc-alagutat, és megkezdik a száz napon át tartó felújítási munkát, azonban egyelőre nem tudni, mikor várható a zárás kezdete. Az építményt előreláthatólag majd december derekán nyitják meg ismét. A felújítás ideje alatt mindkét irányból mindennemű forgalomra éjjel-nappali behajtási tilalmat vezetnek be. A kerülésre kijelölt alternatív útvonalak térképét az alagút üzemeltetőjének lenti honlapján fogják közzétenni.


A 10 ill. 20 alkalomra megvásárolt Mont Blanc-alagúthasználati bérletek lejárati dátuma 4 hónappal automatikusan meghosszabbodik azon úthasználati jogosultságok esetében, melyek érvényessége a felújítás időtartamára esne.


tovább a Mont Blanc-alagút honlapjára »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.